_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Thursday, October 05, 2006

_5th_day_of_October_

hehe.. today is the 5th day of october... 12th day of Ramadhan.... but, for me; nothing much special i've done till today... alasssannya? busy-la-konon.... maybe i was too bogged down with work.... balik kerja, berbuka lepas tuh dah kepenatan + asyik sakit2 pala jek sejak demam last weekend... most of the time, lepas maghrib jek terus terlepek.... hmmphhh, Ramadhan tuh setahun sekali jek kak!!! tahun depan ntah dapat merasa tah tidak!!!

Last Friday, I sat for my Japanese exam!! Sedihyerrr x dapat A cam dulu2 lagik... Tapi mmg regret giler coz actually I managed to get an A, tapi disebabkan my 'kimochi-ga-warui' (bad condition-health), aku dh lepaskan 23 marks!!!!! seriously regret+tension+rasa nak buat semula!!!! 8 marks tuh sbb aku x baca situation tuh betul2, tapi jawab based on the picture tuh saja!!! uwaaa... aku ingatkan kat gambar tuh gambar Nurse, rerupanya kalu ikut situation; tu gambar wife doctor... in Japanese, doctor adalah kire org yg dihormati; so cara nak express something tuh meggunakan kata menghormati laa.... kaitannya dengan wife doctor adalah, since die tuh wife doctor; kita kene gune kata mnghormati jugak utk die!!!! arghhhh!!!!
lagik 15 marks tuh pun ade berkait dengan kata menghormati jugakkk... yg nie silap aku adalah terlalu particular tentang penggunaan particle (penyambung perkataan) sampai aku 'ter-abai' verb tuh kene transform jadik kata menghormati.... aiyaks.... masalah problemnya; Japanese is not like maths!!! kalau maths, even though jawapan kita salah; kalau cara kerja betul; still akan dapat marks.... marking sini based on the whole sentences.... uwaaaa.... how i miss my maths class!!!!! lama x buat maths... kekekeke.... Cikgu Atan!!!!

p/s : ucapan selamat berpuasa kepada cikgu-cikgu yang telah mengajar saya sejak dari Tadika Kemas Taman Seri Gombak, Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Seri Gombak, Sekolah Kebangsaan Taman Selasih, Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Gombak, Maktab Rendah Sains MARA Muar, Universiti Teknologi PETRONAS.... cikgu kat ICLS sume Nihon-jin; manade derang puasa... hehehe...

1 Comments:

Blogger Watie Zakaria typed...

hehe.. selamat berpuasa to cikgu shara yang sentiasa cool gak!

13:05

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home