_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Monday, September 25, 2006

_2Ramadhan1427H_

Salams... Ogenki?? ehehe... terbaca comment Miss Adda yang berada jauh nun d Brunei Darussalam... my lurvely ex-roomie, hows u doin' beb?? Apa cerr berpuasa Ramadhan kat sana? teringat time before nak menyambut Ramadhan last year... kami bertiga (me, adda, naneeno) plan nak berbuka puasa kat masjid-masjid so that kiterang xyah nak kena g beli food @ nak kena masak.. Hari Jumaat, aku ngan adda (ngan kak wati skalik ke ek? Naneeno mmg sure xde sbb masa tuh die dah balik KL after UAT trus balik sama ngan Kak Zura) g membeli belah barangan kering utk bulan puasa nanti... telur sepapan (yg paling aku igt), pastu g pasar basah jugak beli barang2 basah yang aku pon lupe amende... Hari Sabtu plak, tengahari tuh lunch time; kami berlima (me, Adda, K/Wati, Razi, Nordin) g makan Pizza Hut kat sebelah Huang Ho besar kat jalan nak ke Muara tuh (aku dh x ingat nama tempat tuh).. Kak Wati belanja... B$5 set pizza die kat situ!!! hahhaha Thanks Kak Wati!!! sebabnye, kiterang baru balik dr Huang Ho tuh beli barang2 utk Barbeque esoknya (ahad tuh)... malam tuh, kiterang keluar lagik nak beli ayam plak... siangnye mane plak nak membeli ayam, nak taruk kat bilik hajah??... hehehe... so, malam tuh after membeli kat Utama Grand 'bah tuk' !! kiterang duduk lepak kat Coffee Bean Gadong... lepak pnye lepak, tetibe ternampak ade sorang kare jepun tgh bukak laptop on the other side of the Kohii-Bin... so, masa tuh sbb adda ngan kak wati ngan aku-aku skali dah boring lama sgt duk situ, sbb si razi ngan nordin tuh melayan EPL kut masa tuh... Adda nga Kak wati nie beriya suruh aku g tegur kare jepun tuh... Adda siap mempertaruhkan 'Adda belanja awak g KK!!!' hahahhahaha.... lalu, aku dengan amat terujanya mendengar perkataan KK, terus ilang rasa segan-segan-cat trus g tegur kare jepun tuh... ehhehehe.... die dari Hokkaido, pemain bola sepak Brunei; die baru jek join Brunei team; before this die dengan Penang team (malaysia)... pastu aku ade amik email address ngan no fon die (as a requirement from Adda to qualify)... hahahah.... so, Adda; bile yek agaknye gue leh datang sana utk membiarkan luk membelanja gue ke KK... ehehhe...
Ahadnye tuh, kiterang berbarbeque kat Pantai (alaaa... lupe gak nama die)... dari pagi sampai petang around kol 3 kut baru kiterang gerak balik umah....
Isnin, kiterang dkejutkan ngan berita yang pihak berkuasa Brunei, imigresen kalo x silap; tgh buat operasi besar2an nak banteras pendatang asing... eheheh... dah lah kami ni datang sana takde visa!!! asyek mengecop passport once every 2 weeks aje... aku kire quite leh bernafas lega lagiklah sebab aku dah book utk balik KL Selasa esoknya tuh... so, pagi tuh; around 11 kiterang terus balik memerap kat apartment... communicate ngan management thru YM... kiterang langsung x dbenarkan keluar... malam tuh; makan pizza ajek... management kasik kiterang claim utk pizza delivery tuh... eheh... (bukan apa, kat sana delivery cost aje dah = B$10)... selasa tuh; dgn ditemani kak wati pegi ke MAS office utk book tempat Razi dan jugak utk ambik tiket Adda ngan Nordin yang di uruskan org dr KL... sampai2, tiket adda ngan nordin xleh dapat... sbb rupanya, org KL belum setelkan those thing!!! utk meredakan keadaan, kiterang makan Ayamku dlu sbb belum lunch lagik!!! lepas makan Ayamku, datang balik ke MAS; pun xdpt lagik tiket... rasenye masa tuh, org MAS kata leh amik kat airport nanti... sbb tempat dah ada; tapi payment belum clear.... so, kiterang trus balik... tapi before balik sempat singgah Gadong dlu pergi beli souvenir.. mmg tahap borong souvenir laa jugak.. sbb my instinct kata aku mesti takkan dapat balik sini balik!!! sampai rumah terus siap2.... tetibe dapat arahan aku ngan adda kena kosongkan rumah.... barang2 taruk kat rumah bawah (rumah guys) dulu... hmmmphh... penatnya, tensionnya... suma ade... petang tuh, dekat kol 7 gerak keluar from Jerudong Apartment... kol 7.20 sampai airport.... trus ke kaunter tiket.... xdpt jugak tiket lagik... ah sudah!!!! aku ngan adda terus g carik office MAS kat airport tuh, while kak wati dan lenlainnya setelkan kat kaunter, call KL... office tuh kosong!!! quite lama gak kiterang kat situ, org tu kata die xleh buat apa2 sbb die bukan in-charge on those thing.... dekat kol 8 tiket takleh nak issue lagik... kiterang nekad tong-tong B$ yang ada utk buat beli tiket adda ngan nordin... syukur kak wati ada B$500 masa tuh.. die baru keluarkan duit that evening... kiterang nak g atm Maybank... mmg dah xsempat... Maybank ada dua jek kat sana.... jauh dari airport.... flight kol 8.45... tong-tong akhirnya cukup la +-B$900 (x igt exact figure) utk 2 tiket ke KL malam tuh.... 8.15 kiterang masuk.... sedih sangat nak tinggalkan kak wati... die dah banyak sangatt-sangattt tolong kiterang... hanya Allah jek dapat balas budi baik kak wati pada kiterang.... so, now dah exactly satu tahun kalendar hijrah aku x jumpa kak wati... miss u laa mamy vogue!!! So, this entry is tribute to the FUNtastic4, Kak Wati ngan Naneeno!!!! Salams Ramadhan!!!

5 Comments:

Blogger dcharmed typed...

wahh tragedi yang tidak dapat dilupakan...

kalau kita tak "rompak" kak wati 500 harituh mesti gue tak dapat balik kan??

thanx mamee....

23:32

 
Anonymous Anonymous typed...

Usability 101 ~ split the long article into easier to read paragraphs :)

03:37

 
Blogger _sharax_ typed...

eheh..

dcharmed->sian kak wati kan, dah la nak kene tinggal; kene 'rompak' lar plak.. sabar yek sis!!

anonymous->101 tuh rule code utk Usability?

08:38

 
Blogger dcharmed typed...

>> "split the long article into easier to read paragraphs"

tips to read blog... read it line by line...or point ur finger to each words... LOL

19:32

 
Anonymous NeoTech typed...

mish the time hihihi...jemputlah datang ke rumah taiping raya nanti =)

15:21

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home