_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Friday, September 22, 2006

_sakit_dalam_mulut_

nak-nak puasa ni, dah 2-3 hari kebelakang aku sakit dalam mulut... isnin haritu aku saspek sakit gigi, seharian x makan... ptg tuh igt nak g dentist, tp kat depan building epf tuh ader specialist jekk... gulp!! tengah2 bulan nak g jumpak specialist dlm beberapa menet nak korbankan $$$??? so, aku decide nak g dentist jek ptg2 sket balik keje... tapi alih2 balik quite lambat that day.. so segala dentist pon dh balek lepak.. (NOTA : KALAU NAK GI JUMPAK DENTIST JANGAN TUNGGU PETANG/MALAM SBB DENTIST BIASANYA TUTUP AWAL.. OPIS HOUR GAK KUTT) malam tuh sbb dh x tahan lapar menggigil aku suap lar jugak nasi... selasa pagi, aku rase okay sket.. maybe sbb dah bermimpi indah kan... start masuk food aje, adoiiii sakitt!!!! tapi sbb aku dh xnak berlapar, aku makan ler jugak pelan2... time hari selasa plak aku saspek nie bukan sakit gigi, tapi sakit gusi nih... n, kalo aku g melawat dentist pon sure die kasik pain killer jaa kut!! xpela... nanti g beli pain killer... balik kelas malam tuh farmasi pon dah tutup gak... aperlah nasib gue!!!! rabu pagi... dh rase semakin okay, tapi still sakit2 gak... makan kene pelan2... malamnye aku beli pain killer... makan trus tido sampai siang.... siang khamis still sakit sikit2... aku dah rase nie bukan sakit gusi kut... nie mesti sbb cuaca panas... so ulser agaknyer.... hehhe... (NOTA : JANGAN PERASAN NAK JADIK DOKTOR... ALAMATNYE KENE TAHAN SAKIT BERHARI-HARI SAMPAI DAH 4 HARI X JUMPA APA SAKIT LAGIK)... so, sampai skarang aku tengah konpius lagik.... heehe.... so mind-set aku skang kata aku sakit-mulut @ ulser mulut... so, kite tengok esok caner... kalo x baik gak malam2 sok; baru aku pikir balik apa aku nak buat....

kesimpulan : sila baca nota-

1 Comments:

Anonymous Anonymous typed...

Minum air masak banyak2. Jangan minum coffee... dehydrate. Makan vitamin C. Guna floss. Guna gargle. Selamat mencuba :)

04:56

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home