_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Friday, October 09, 2009

_biotherm_facial_eSPAce_

hahahaha....
smalam aku tension2 aku g jalan klcc...
inpromptu decision...
konon nak balik awal nak berbuka kat umah...
last2 aku g klcc....
jalan2 kat kaunter2 tuh...
aku singgah kaunter biotherm....
die frenly, kebetulan die beautician....
die tgh tunggu client nak buat treatment....
die kata kalau aku nak try 7.30 die free....
so, aku terus grab la...
rm 75 (promo offer for facial) + rm 50 (eyebag treatment)....
eyebag treatment x best sgt... so, aku nak sages kat korang xyah amik eyebag treatment.... die just sapu krim then urut2 sket je.... bg aku x baloi la ngan rm 50...
tp facial rm 75 mmg sangat sangat sangat bestttt!!!!!!
slalu kalau facial kat salon kan just die wat muka je...
kat biotherm konsep die....
siap ade rendam kaki... haa.. meh aku citer kronologi treatment dier....

7.35 masuk bilik tuh, terus tukar pakaian utk treatment...
pastu terus rendam kaki dlm air panas gegar2 pastu sambil minum teh sambil die citer treatment dier...
pastu terus baring kat katil die....
sangattt syokkkk dan cosyyy....
nama tempat tu eSPAce.... mmg mcm dlm kapal angkasa laa... hahahaha....
pastu start la die cuci muka... dgn cuci bhgian leher dan atas dada....
pastu die wapkan muka... sambil wap muka die massage tangan 2-2 belahh... bestttt....
pastu, dier wat extraction, buang segala blackheads... die ckp kat aku... blackhead aku x bape banyak, tapi jenis degilll....
pastu, die mask muka.... kejap je mask 1st ni...dlm 5 minit...
pastu, die buat treatment muka lagik,, basuh2 ngan scrub....
pastu mask lagik sekali.... yg ni mmg lama... sbb die siap urut kaki sampai lutut....
pastu, die urut tengkuk.... masa ni aku mmg dah telelap2.... sangatttttt syokkkkk.....
pastu, masa die bukak mask tu baru aku sedar....
pastu die pakaikan mosturizer sme... pastu siap la...
2 jam..... sangattttttt syokkkkk....
korang mmg kene try.....

tanpa kene paksa2 macam most of beauty centre, aku terus booking appointment utk next month...
next month aku nak amik package dier.... beli 3 treatment dapat free 1.... so, bayar rm 600 dapat 4 kali treatment....
harga sebenar utk satu treatment rm 250...
mahal sket compare to salon, tapi yg nie mmg syokkkkkkk.....

so, aku dh tau jenis kulit aku....
combination... oily kat T-zone, dry kat other part....
so, maybe weken ni nak kene g guardian cari hydration cream....
hydration cream biotherm mahal sgt... rm 180+ for 30ml....
hehehhehe..... x mampu aku nak maintain....

4 Comments:

Blogger fara.am typed...

ekekekekek! sonoknyer dia!!! i ols pon nak merasa lah ...

18:42

 
Blogger Soulie typed...

bes bes! skali skala manjakan diri and not bad lak tuh promo dia

03:34

 
Blogger intoxicated-catastropheâ„¢ typed...

yeyeeyy! tak saba nk tunggu ari rabu.. nk merasai apa yg shara rasa :)

11:30

 
Blogger intoxicated-catastropheâ„¢ typed...

yup. berbaloi-baloi. mmg sronok.. 75 ingget yg bes. smlm aku da try.

11:33

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home