_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Friday, August 03, 2007

_cerita_aliran_kelana_jaya_v1_

nak start bercerita pasal pengalaman naik lrt hari-hari lar plak...

harini~~
ade sorang kakak tuh, labuh tudungnya, berbaju kurung d hari jumaat... alih2 sampai trus buat satu column kat sebelah column gue beratur.... masalahnya, column gue adelah column terakhir yg muat utk pintu LRT tuh!!! tapi, sayangnya; belum ade kekuatan diriku utk tegur "kak, buleh x tolong beratur kat belakang!!"...
apa yang nak kutegaskan kat sini adalah... jagalah akhlak tuh, walaupon maybe akak nak cepat ker, nak kejar time-machine kat opis ker... saya pun dah terlambat gak kak!! pagi td saya touch time-machine tuh 8:25 gak... tolonglah muatkan akhlak tuh masuk sekali dalam tudung tuh!! janganlah tinggalkan kat rumah... x larat dah nak rasa tensi + bengang + nak marah jekk kat kes2 camni!!!

7 Comments:

Blogger dcharmed typed...

Betul tu betul tu!!! mak cik mak cik sekarang sebenarnyer lagi no manners dari anak-anak muda, gue selalu jek bergaduh dengan akak-akak kat station Bank Negara tu. Cam diorg sorang jek yang nak gi punch the card! Humpph!

22:32

 
Anonymous Anonymous typed...

Next Time.... mula2 beritahu baik2 dengan muka yang mesra. Kalau tak berkesan, jerit kuat2 biar orang semua dengar. Kalau tak reti bahasa juga, pijak kaki dia sekuat hati.

Lepas tu, tak payah pikir2 lagi. Ini sampai malam tak habis2 geram. Ironically, orang tu takde peduli satu saat pun.

Ladies, flush it out of your system and focus on positive side of life. Have a wonderful week ahead :)

01:20

 
Anonymous Anonymous typed...

give(ikhlas) and take(another ikhlas), then you will have peace of mind

20:41

 
Blogger Shara typed...

hehehe~~

08:55

 
Blogger Watie Zakaria typed...

gwer pun selalu face this situation.. we respect them as old lady.. tu yang gwer malas nak fikir.. tapi kalau budak kecik.. kerut muka gwer kasi kat dia ngn bunyi ish gwer.. mmg kene kat depan muka dia... biar dia terasa..hehe main pyscho kat dia sikit.. ;-)

10:36

 
Anonymous Anonymous typed...

shara..gue dah tak naik LRT....hehehe...windu naik lrt ngan kak wati n mahdi...

08:18

 
Blogger Shara typed...

haha.. siapakan nie yg rendu naik lrt ngan kak wati ngan mahdi?? ngan MAHDI plak tuh!!! hahahah... adakah trainer gue??? waakakakakka~~~~

13:55

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home