_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Friday, May 18, 2007

_mari_bersumolah_

hehe... sila baca title diatas menggunakan verse melodi "mari bergoyang"... hehehe...
okeh.. nak review Sumolah... bestttt!!!! nak bandingkan ngan spidey3 takleh lar sbb aku lom tengoks lagik.. tapi, pada firasat gue lar kan... Sumolah tuh lagi ganda 3 best dr spidey 3 kut... Malaysian-made film!!! Dah la guna Sumo (read: Jepang)... Actuallnye, my work colleague nih ajak g tengok Blades of Glory kul 5.20pm, tapi memandangkan keadaan yang membuatkan kami sampai ke KLCC tuh pukul 5.35pm, terus tukar plan amek Sumolah... Bagi gue, layankan ajek... Ingatkan biasa2 jek, sebab aku x berapa layan sangat Baik punye cilok (sbbnye bagi aku x sebest buli, buli balik, soalnya sapa)... Tapi, aku tersilap... Hahaha.... Start dari masuk muvie sampai abes, asyek gelak... cite nie mmg happy sangatt... sarat ngan mesej2... semangat ke-melayu-an, ketak-putus-asaan, determination towards goals; yang disampaikan dalam cara simple, cara sempoi (note: lagi satu aku suke sbb xde ac mizal kutt), cara macam bukan dalam muvie (read: ikut nauu kat skrip tuh)... dengan biler tournament sumo tuh aku siap ngan tepuk2 tangan sekali sebab rasa macam selama 2 jam (plus kutt) aku kat dalam tuh, rasa macam aku dah in-it (read: macam kalau baca novel tuh korang rasa macam korang lah hero/heroin kat dalam novel tuh which dalam this case aku nak aku jadik ape yek?? pikir japp...).

Tapi seriously, hari ni rasa macam hari aku pulak... sebab rasa mcm puas sangatt hari nie... nak tau nape? hehe... meh aku share itinerary aku harini...

8:11am = punch-in (kali ke-5 aku punch-in before 8:15 dalam bulan nie... hahahah)
12:30pm = main badminton + squasy + lepak (read: mencuba segala peralatan) kat gym pnb
5:22pm = punch-out... nak g muviee!!!
5:40pm = layan Sumolah yang aku nak kasik lampu biru (read: AF kerrr?).. Aku rasa aku jadikk Siti lahh!!! (nak tau sapa Siti, layankan Sumolah.. promoter la plak?? promoter kena pretty... hahahhaha)....
9:00pm = dapat makan waffle a&w (tetibe aku teringin nak makan waffle plak tadik)
9:40pm = dapat beli pouch elle yang kuidamkan sikit punye lama dengan harga potongan 50%... (kedai elle kat klcc tuh dah nak move-out... so, die buat sale clearance lar... sementara masa masih ade, g lar usyha2 apa2 berkenan - mesej ni dtujukan khas buat kak watie)
and, on d way dalam lrt tadik, cik noli call kata die ada tiket... kubayangkan tiket AF, tapi tidak... agak2 korang tiket FA cup ker?? wahahaha.. tidak jugak... tapi tiket layan teater muzikal... walllaaa.... bestnyerrrrr.... sejak tengok PGL haritu, mmg aku macam dah berminat lar gak ngan benda2 muzikel2 nih... tapi bukan kat philharmonic (yang aku teringin nak g layan sekali kat situ tapi belum berkesempatan) pun takpelah... so, esok insyAllah aku nak g layan My Fair Lady plak.... nanti gue update eks.... tatata....

edited part :-
ahhahaa.... siap edit?? yelah... aku nak tambah links2 yg buleh menjayakan kempen Mari Bersumolah gwer...
http://seadev.blogspot.com/2007/05/you-son-of-pokemon-spawn-of-dragonball.html
http://techsupremo.blogspot.com/2007/05/sumolah-advanced-review-premiere-gala.html
wazzap-wazzap.. lets check it out!!!

1 Comments:

Blogger Watie Zakaria typed...

uwaa.. lor dah tgk sumolah ek.. huhu
nak usya ELLE lepas ni.. huhu

14:20

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home