_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Monday, January 07, 2008

_kalau_x_g_solat_jumaat_

"Alkisah... .. Seorang lelaki islam ponteng sembahyang Jumaat.Sebaliknya
dia masuk hutan untuk memburu ayam hutan. Sedang dia terhendap2di dalam
semak, tiba2 dia berlanggar dengan seekor HARIMAU yang sedang lena
tidur.

Dia begitu terkejut sehingga senapangnya tercampak lalu tergelungsur ke
dalam jurang. Dia pula tergolek ke arah lain, jatuh ke atas batu dan
KRAKKKK! Kedua2 kakinya patah. Jangan risau .. ini bukanlah berita buruk
ok. Ada lagi .. Berita buruknya adalah HARIMAU tadi terus menghambatnya,
sedangkan dia dah tak boleh bergerak lagi.

"Ya Allah," doa lelaki tersebut,"Ampun ila h dosaku kerana ponteng
sembahyang jumaat berjemaah pada hari Jumaat yang mulia ini .

Ampun ila h aku ya Allah ..makbulkan hajat ku ini .. jadikanlah HARIMAU
yang memburuku HARIMAU yang beriman .. tolong ya Allah! Aminnn.."

Tiba2 guruh berdentum! HARIMAU tadi tiba2 terhenti betul2 di hadapan
lelaki tadi.

*****
I
N
T
E
R
M
I
S
S
I
O
N
*****

Harimau itu bertukar menjadi seekor harimau yang beriman dan bersopan
santun.Sambil me nad ah kedua2 kaki depannya ke langit .. HARIMAU tersebut
pun berdoa, "Allahumma barik lana, fima razaktana, wa qina
azzabbannar. Amin! "

Powered by ScribeFire.

4 Comments:

Blogger dcharmed typed...

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH sUPER KALI 800 KALI! gILER KELAKAR SIOT!!!

21:05

 
Blogger Deng typed...

Hey, I found you. Anyway, I'll keep u posted on the Java island plan bila dah nak confirm nanti. Tentatively will take more than 1 week....but could be compressed to 1 week, if we scrap off some of the stops.

22:42

 
Blogger Deng typed...

I'm at sgl_travelz@yahoo.com

22:47

 
Anonymous Anonymous typed...

Hah hah hah.... boleh lah kira kelakor. Selamat menghayati semangat Hijrah :)

02:40

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home