_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Wednesday, August 17, 2011

_hannah - 6 weeks_

Sejak semalam, Hannah lom beron lagi.. Tapi, dia nye asyik mcm meneran2 nak beron.. So, aku pon google takpe ke kalau baby x beron.. Sebab since lahir sampai last week, sehari banyak kali dia beron... everytime check diaper, mesti ade hasil... tapi, this week cam kecewa2 jer sebab bila check diaper xde hasil memberangsangkan..

sumber 1 : http://www.tipsbayi.com/bayi-sembelit-susah-buang-air-besar-pada-bayi.html

Bayi dalam Periode ASI Eksklusif

Jika bayi Anda masih dalam periode ASI eksklusif -alias belum memperoleh asupan selain ASI- maka masih tergolong normal jika ia tidak BAB hingga 1 minggu. Bahkan terkadang setelah 1 minggu pun fesesnya sama sekali tidak keras.

Hal ini disebabkan oleh ASI yang masih sangat mudah dicerna oleh tubuh bayi Anda dan ini juga berarti sebagian besar ASI dapat diserap dengan baik oleh tubuhnya.


Nota Shara -> Lega baca ni..


6 Comments:

Blogger sgarul typed...

wahhh.. sudah ada baby... tahniah!

10:45

 
Blogger Fara typed...

fahren pernah, tak berak sampai 20 hari .. masa tu aku still cuti 2 bulan tu.. kalut giler aku tapi sbb BF exclusive, doktor pun adviced biar jek .... :-)

12:25

 
Blogger Soulie typed...

begitu hebatnyer susu ibu :)

19:02

 
Blogger afs typed...

This comment has been removed by the author.

12:11

 
Blogger afs typed...

weh x bleh blah baca "xde hasil memberangsangkan.."

anyway selamat menjadi ibukkk...jumpa dia london nanti!

12:12

 
Blogger Shara typed...

sgarul : raya ni jemput la beraya ke rumah.. bleh jumpa baby shara..
kak fara : 20 hari pon tak ape ek?
soulie : tu la, mcm naik semangat je bila baca yang susu ibu ni banyak faedahnya
afs : haha.. hasil tu!! insyAllah, jumpa di London since kita lain flight kan.. haha..

16:02

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home