_sharax journal_ _a word or two or more about her journey day-to-day _what she thinks that she might not share verbally _what she amazed at, who she wrote about, when she experience it, where have she been, which she prefer more, how she express it_

Monday, December 14, 2009

_cite_di_tv_

situasi : aku cite kat deela ngan zurai....

sabrina vs sazaly....

wife die ni mmg perfect wife + mum... rozita che wan belakon...
keje perfect, rumah perfect, baik, lemah lembut = mmg ciri2 near to perfect la...
pastu husband die riezman....
berjaya gak kat opis...
kat rumah pon so-so...
tapi die mcm lebih kepada pentingkan diri die tanpa fikir hati wife die...
die mmg baik, tp die mcm lack attention kat wife die...
satu hari sbb bibik lambat wat bfast, husband die suh die tegur bibik tu...
alih2 haritu gak bibik lari...
so, husband die marah kaw2 pnye kat die, sbb die kata bini die marah bibik sampai lari...
pdhal si bini tuh just cakap je, xde tinggi suara pun...

pastu husband die kuar mlm tuh...
terjumpa plak ngan minah gedik opismet die...
minah gedik ni nak tekel mamat ni sbb mamat ni baru dpt naik pangkat jd VP...
die bawak g kelab mlm... minum2... bawak mamat ni g tdo otel...
masa kawan mamat ni call, minah tu yg angkat.... wife kawan die ni terdengar... bgtau kat rozita....
rozita teurs lari... tinggalkan anak2 dia kat umah... ade 2 org anak die....
mamat nie balik, mmg bengang la...
die pon mcm ego xnak cari wife die...
last2 die kene survive,, jaga anak, antar anak, semua2 yg die x penah buat before ni....
dah lama sket, baru rozita call and dia angkat...
rupenye rozita g keje kat singapore... die dh bgtau kat laki die, tp laki die sbb x amik attention apa die cakap, tu yg tatau....
tp still laki die ni ego...
hari rozita balik dr singapore, anak die kene langgar depan umah...
bawak g hospital...
sampai anak die dah kuar hospital pun laki die stilll ngan ego die...
die bawak anak2 die balik, die x bagi rozita ikut balik umah...
mmg ego habis la laki die nih...

pastu anak2 die la pujuk bapak die...
anak die ckp kat bapak die... mak die penah ckp....
org dewasa pun kadang2 bergaduh jugak, tapi itu x bermakna mereka dah x sayang antara satu sama lain....

pastu baru bapak die u-turn and ajak mak dia balik...
the end....

balasan deela :
On Mon, Dec 14, 2009 at 2:56 PM, Fadzilah Binti Hadith <fadzilahh@xxxxxx.com.my> wrote:
Bukan sng shara nk tulis pnjg2 nih

Nk kate shara copy paste dr tmpt lain – ni ayat shara… hahahahha



3 Comments:

Blogger fara.am typed...

best ker citer ni? plot mcm biasa tapi kalau dialog dia menikam ke kalbu sure best!

19:25

 
Blogger intoxicated-catastrophe™ typed...

eh.. entry ni sbnrnya ko ngah citekan semula drama tu kat kawan ko ke?? kompius la aku..

09:19

 
Blogger sharax typed...

aah.. aku cite kat member aku.. dah alang2 tulis panjang2, aku copy-paste sini

12:22

 

Post a Comment

More:

Create a Link

<< Home